Esküvői weboldal vs. facebook csoport

Előnyök és hátrányok - melyik éri meg jobban?

honlap_vs_fb_1.jpgÚjra és újra felmerül a kérdés, minek vacakolni egy weblappal, pláne pénzt áldozni rá, ha egyszer a közösségi oldalon is összeránthatjuk a násznépet. Összeszedtük, milyen pro és kontra érvek vannak egyik és másik mellett illetve ellen.

 Facebook csoport

Előnyök:

  • ingyenes – Lássuk be, ez az első és legfontosabb szempont, ami emellett szól. Nincs külön kiadás, az internetre úgyis előfizetünk.
  • egyszerű – Néhány kattintás az egyébként is jól ismert felületen, és már hívhatjuk is azokat, akik a vendéglistánkon szerepelnek.

 Hátrányok

  • csak minimálisan lehet személyre szabni – Persze, borítóképet ti választotok, de egyébként?
  • könnyedén elsikkadhatnak információk – „Valaki valamikor megosztott valamit, de azóta annyi minden történt… hol is van, amit keresek?” Ismerős helyzet?
  • nincs interaktív térkép, se ajándéklista – Oké, belinkelhetitek a helyszínek fényképét, térképét, vagy feltölthetitek az ajándéklistát, de aztán keresgélheti a násznép azt is – ld. előző pont.
  • nincs mindenki a facebook-on – Persze, van az a generáció, aki internetet sem használ, de még jobban leszűkül a kör, ha azok sem férnek hozzá az információkhoz, akik nem regisztráltak a közösségi oldalra.

 facebook-1563273_1920.jpg

Kép forrása: Pixabay

Esküvői weboldal

Előnyök:

  • teljesen személyre szabható – Egylapos, többoldalas, ilyen szín, olyan betűtípus. Csak a képzeletetek szabhat határt, milyen honlapot készíttettek! Bloggal, kettőtök történetével pedig még egyedibb és közvetlenebb lehet.
  • pontos, részletes információk – A helyszínektől az időpontokon át a dress code-ig mindent megoszthattok a vendégekkel. Ha távolabbról érkeznek, a szállásról és a közlekedésről is tehettek közzé tudnivalókat. Ráadásul mindent a maga helyén, átlátható, kereshető elrendezésben.
  • interaktív térkép - A honlapra beágyazható, nagyítható, kicsinyíthető google-térkép, így egy kattintással elérhető az útvonalterv is.
  • interaktív ajándéklista – Bár gyakori, hogy az ifjú pár pénzt kér nászajándékba, ha nem ezt választjátok, nagyon jó szolgálatot tesz ez a funkció. A listátotokon szereplő dolgokat a vendégek kiválaszthatják, lefoglalhatják, így mindenki nyomon tudja követni, mi az, amit már valaki készül megvenni, és az, amire még szükségetek van  Persze csak akkor, ha szeretnétek. ;)
  • vendégregisztráció – Több kérdést feltehettek előzetesen (pl. van-e ételérzékenység, jönnek-e kisgyerekek), a válaszokat pedig táblázatban kapjátok meg, ami nagyban segíti a szervezést.
  • segítség – A weboldal készítője megcsinál helyettetek mindent, de megoldható az is, hogy a kész weblap tartalommal való megtöltését már ti végezzétek. 

 Hátrányok

  • plusz költséggel jár – Tagadhatatlan, hogy az egyébként is jelentős mennyiségű kiadás mellett csak ráadás egy weblap. Viszont rengeteg időt és bosszúságot meg lehet spórolni a segítségével, ráadásul igencsak stílusos, sokkal egyedibb, mint egy facebook-csoport. Szerencsére ma már sok szolgáltató közül választhattok, így megkereshetitek azt, akik a leginkább testhez álló megoldást kínálják.

 collage.jpg

Kép forrása: eskuvoshonlap

Persze, óhatatlanul elfogultak vagyunk kicsit, de igyekeztünk tárgyilagosan nézni a kérdést. Amúgy meg ajánljuk az eskuvoshonlap.hu szolgáltatásait, úgy hallottuk, lelkes és lelkiismeretes kis csapat… ;)