2019 esküvői trendjei

Az esküvő két ember szerelmének és nagy elhatározásának ünnepe, minden részletnek ezt kell hangsúlyoznia, a nagy napnak elsősorban az ifjú párhoz, az ő ízlésvilágához kell passzolnia. Emellett azonban nem árt egy pillantást vetni arra, a szakértők milyen trendeket látnak kibontakozni, milyen divatot vetítenek előre az adott évre, hiszen lehet, hogy az aktuális irányzatok között nézelődve találjátok meg azt, ami hozzátok is leginkább passzol. Nézzük, mi az idei felhozatal!

 

Korallszínek

A Pantone cég 2019-et az „élő korall” (living coral) szín évének nyilvánította. Ez a világos, vidám, rózsaszínes narancs szín és árnyalatai remekül illenek az esküvők romantikus hangulatához is, megjelenhetnek a díszítésben, a csokr(ok)on, a koszorúslányok ruháján, a sminkben, majdnem bárhol. Különösen jól passzol a napfényes, nyári menyegzőkhöz.


pantone-color-of-the-year-2019-living-coral-banner-mobile.jpg

Kép forrása: Pantone

Egyszerű, nagyszerű, népszerű

A minimalizmus, az egyszerű, klasszikus dizájn hívei idén divatosnak is érezhetik magukat. Ennek leghíresebb példája, egyben a trend előfutára Meghan Markle volt, aki az esküvői ceremónián csónaknyakú, hosszú ujjú, letisztult stílusú ruhát, a fogadáson pedig egy liliomfehér, garbónyakú, selyemből készült kreációt viselt – és mindkettőben hercegnéhez méltóan csodásan festett. Az egyszerű, klasszikus stílusú ruhák esetében persze különösen fontos, hogy jól illeszkedjen a menyasszony alakjához, ezért nem árt, ha profi szabó alakítja hozzá.


meghan-split.jpg

Kép forrása: Jane Barlow - WPA Pool/Getty Images; STEVE PARSONS/AFP/Getty Images

Vidd be a kinti világot!

A greenery továbbra is divat, a lombos, virágos, buja természet megjelenhet a beltéri esküvőn és lakodalmon is rengeteg formában, díszítésben, kiegészítőkben, sőt akár a tortán is. Természetes, hóbortos és nagyon romantikus.
greenerydecor.jpg

Kép forrása: Pinterest

Fényűző torták

Elsősorban a brit szakemberek vélik úgy, hogy a királyi esküvők hangulata megjelenik az idei tortatrendekben is. Ha nem is Meghan és Harry mintája lebeg a magyar párok szeme előtt, az elegáns, letisztult formavilág, a textúrák és színek pompás játéka méltán lehet a hazai lakodalmakban is népszerű. Engedjétek el a fantáziátokat és álmodjatok királyi tortákat! (Akár a greenery díszítéssel is kombinálható...)

 greenery_cake_1.jpg

Kép forrása: Pinterest

Öltözz ki!

Az idei év a decens, kifogástalanul elegáns vőlegényeké lesz az előrejelzések szerint. Reneszánszát éli majd a háromrészes öltöny. A mellény viselése praktikus is, hiszen a lagziban nyugodtan megszabadulhat az ifjú férj a zakójától, mellényben, esetleg feltűrt ujjú ingben továbbra is igencsak stílusos lehet…

 groomsuit_1.jpg

Kép forrása: eskuvoclassic / Györfi Csaba

Zöld esküvő

Mármint nem (csak) színvilágában, hanem szellemiségében. Ahogy a mindennapi életben, a nagy nap megszervezésekor is egyre többen gondolkodnak környezettudatosan. A brit hercegi pár, Meghan és Harry ebben is jó példát mutattak, számukra is fontos volt, hogy a menyegzőjük környezetbarát és etikus legyen. A virágdíszekhez műanyagmentességétől a ruhák etikus körülmények között gyártásán át  odáig, hogy a menü összeállításánál fontos szempont legyen, hogy az ételek helyi, a fair trade elven működő gazdaságokból származó alapanyagokból készüljenek, rengeteg módon lehet „zöld” esküvőt szervezni. Ettől pedig nem csak a világ, de az ifjú pár is jobban érezheti magát!

ecofriendly.jpg

 Kép forrása: Pinterest

Illatok

A gyertyák mindig is kedvelt kiegészítői voltak az esküvőknek és a lakodalmaknak. Fényük, melegségük, illatuk varázslatosan romantikus hangulatot teremt az esküvőknek. Válasszátok, vagy alkossátok meg kedvenc illatotokat, ami aztán a szertartáson, a lakodalmon és a köszönőajándékokban is megjelenhet. Képek, színek, hangok, ízek, hangulatok, egy jellegzetes vagy akár saját tervezésű illattal még egy dolog lesz, ami segít visszaidézni az élet egyik legfontosabb napját.

 tea-lights-3612508_1280.jpg

Kép forrása: pixabay

Alacsony virágdíszek

A kerek asztalok helyett egyre népszerűbbek a hosszú asztalok, amelyeknél sokkal könnyebben kezdenek beszélgetésbe a vendégek. Ezt segíti az is, ha az asztalokon alacsony díszek vannak, amelyek nem akadályozzák a kapcsolatfelvételt az egymással szemben ülők között. A hozzáértők szerint ez a praktikus trend is egyre nagyobb teret nyer 2019-ben.


asztaldisz.jpg

Kép forrása: profidekor

Végezetül csak magunkat tudjuk ismételni: az esküvő rólatok, a ti szerelmetekről szól, legyen olyan, amilyenek ti vagytok!

 

+1 bónusz tipp: ha esküvőtöknek weboldalt is készíttetnétek, kifejezetten elegáns megoldás, ha már a honlapon is megjelennek a majdani szertartás és ünnepély stíluselemei.

Személyre szabható sablonokat és további információt is találhattok az eskuvoshonlap.hu címen.