Esküvői weboldal — az meg mi?

devices_sablon03.jpg

devices_sablon03.png

Kép forrása: www.eskuvoshonlap.hu

Igen, sokunknak ez az első reakciója. Aztán azt gondoljuk, fölösleges faxniról van szó. Minek a neten közzétenni az esküvőnk adatait? Nincs nekünk elég bajunk a nagy nap megszervezésével?

Hogy mi az az esküvői weboldal, tulajdonképpen egyértelmű: olyan online felület, ahol közzé teheti az ifjú pár a menyegzővel kapcsolatos legfontosabb információkat – mikor, hol, stb. – és azokon túl még sok minden mást.

Na, a helyszín és az időpont éppen szerepel a meghívón is, ezért igazán kár lenne weblapot csináltatni, de akkor mégis minek? Lássuk, mi mindenre lehet használni!

  • Noha a helyszínek nevét és címét feltüntetitek a meghívón is, az esküvői weblap ezen a téren is többet nyújt, mint a nyomtatott kártya: fotókkal, nagyítható térképekkel, útvonaltervezővel segíthetitek vendégeiteket, hogy könnyedén odataláljanak a megfelelő helyszínekre.

 

helyszin.JPGKép forrása: www.eskuvoshonlap.hu

  • Ha a nagy nap több eseményből áll, a lánykikéréstől a morzsapartiig részletes leírást adhattok a programpontokról, mikor, hol, mi fog történni.
  • Sok esetben az a legpraktikusabb, ha az ajándékra szánt összeget megkapjátok borítékban, de ha nem ezt választjátok, kimondottan hasznos lehet nektek és a násznépnek is egyaránt egy ajándéklista. Egy weblapon megoszthatjátok, mire van szükségetek közös életetek indulásához, a vendégek pedig a weboldalon jelezhetik, mivel szeretnének kedveskedni nektek, lefoglalhatják a kiválasztott ajándékot, így elkerülhető, hogy három turmixgépet kapjatok, de háztartásból még hiányzó teáskészlet a listán maradjon.

 

ajandeklista.JPG

Kép forrása: www.eskuvoshonlap.hu

  • A lakodalom szervezésében a legtöbbet a visszajelzés/vendégregisztráció és a kérdőív funkciók segíthetnek, különösen akkor, ha sok embert hívtatok az ünnepségre. Ezek segítségével nyomon követhetitek, a meghívottak közül kik tudnak részt venni az eseményen, kell-e valamilyen diétás menüvel készülni esetleges ételérzékenység miatt, ha távolabb van egymástól két helyszín, kik tudnak segíteni a fuvarozásban, kiknek lesz szüksége szállásra, és így tovább.
  • Egy helyen oszthatjátok meg a nagy napon készült fényképeket, sőt akár videókat is életetek szereplőivel, de akár a jegyesfotózás és a nászút képeit is feltölthetitek a galériába.
  • Ha be akarjátok vonni a készülődés izgalmaiba családotokat, barátaitokat, bepillantást engednétek a kulisszák mögé, plusz teret engednétek kreativitásotoknak, akár blogot is vezethettek az oldalon, ahol a násznép is értesülhet a legfontosabb eseményekről.
  • Megosztanátok, hogyan is kezdődött a kapcsolatotok? Vagy elmesélnétek, miként zajlott a lánykérés? Esetleg szeretnétek a virtuális térben is az emberek elé tárni, mit fogadtok egymásnak? Vagy inkább az esküvői menüt tennétek közzé? Ezekre is lehetőségetek van az esküvői honlapotokon.

 …és még sok minden lehet, amire mi nem is gondoltunk.

 Ugye, így már nem is tűnik olyan feleslegesnek?  ;)

 További információért látogassatok el az eskuvoshonlap.hu weboldalra!